Stijn Meuris haalt fel uit naar de politiek
 Stijn Meuris haalt fel uit naar de politiek
Foto: Photonews

Negen maanden na de verkiezingen is er nog steeds geen zicht op een federale regering. Stijn Meuris is het beu. In Dag Allemaal haalt hij fel uit naar de politiek.

“Aan de slag, verdomme! Het moet gedaan zijn met dit trieste schouwspel”, klinkt het in Dag Allemaal uit de mond van zanger en conferencier Stijn Meuris. “Belgen zijn altijd de kampioen van het compromis geweest, maar dat lijkt nu wel een scheldwoord geworden.”

“De bereidheid om naar elkaar te luisteren is verdwenen. Iedereen blijft in zijn loopgraven zitten en beschuldigt de andere kant van een gebrek aan samenwerking. De ideologie en het belang van de partij gaan voor op het maatschappelijk belang.”

“Deze situatie zal onvermijdelijk op nieuwe verkiezingen uitdraaien, maar die zullen vooral de frustratie van de bevolking aanwakkeren en dat kan leiden tot extreem stemgedrag", meent Meuris. "En meer mensen zullen hun kat naar de stembus sturen."

"Ik hoor stemmen die zeggen dat het systeem niet meer werkt en dat we er vanaf moeten. Daar valt iets voor te zeggen, want niks is voor eeuwig, dus ook België in zijn complexe samenstelling niet. Ik betwijfel dat wij nog 200 jaar België zullen vieren.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.