‘Thuis’-ster Leah Thys ondergaat spectaculaire metamorfose: “Het contrast met Marianne kan niet groter zijn”
‘Thuis’-ster Leah Thys ondergaat spectaculaire metamorfose: “Het contrast met Marianne kan niet groter zijn”
Foto: VRT/Thuis

Van 5 tot en met 28 juni kan je in het Antwerpse Fakkeltheater gaan kijken naar ‘De dame in het busje’. In het toneelstuk speelt ‘Thuis’-actrice Leah Thys het hoofdpersonage Miss Shepherd, een aparte dame met een nogal armtierige look. Dat lezen we in TV Familie.

“Het contrast met madam Marianne uit ‘Thuis’ kan niet groter zijn”, zegt Leah Thys lachend in TV Familie. “Maar kom, ik doe niets liever dan er slecht en mottig uitzien, want ik moet al genoeg de chique madam uithangen. Dus dan is dat wel eens leuk om te doen.”

“‘De dame in het busje’ is een onwaarschijnlijk, ontroerend, hilarisch én waargebeurd verhaal”, gaat Leah verder. “Miss Shepherd is een vrouw van wie niemand weet waar ze vandaan komt. Op een dag parkeert ze haar busje op de oprit van Alan Bennett, een bekende Britse schrijver. En daar blijft ze zomaar eventjes 15 jaar wonen. Ze beleven een relatie die hun beide levens verandert.”

Het toneelstuk werd in 2015 verfilmd als ‘Lady in the Van’ met Maggie Smith in de hoofdrol. “Ik heb het stuk niet gezien, maar de film wel”, zegt Leah. “Maggie Smith deed het uiteraard op haar geheel eigen manier, en ik doe het op die van mij. Binnenkort starten de repetities. Ik heb er veel zin in!”

Meer nieuws

Meer nieuws

.