Frank Deboosere blijft wisselvallig weer voorspellen: “Dan zijn korrelhagel en een donderslag niet uitgesloten”
Frank Deboosere blijft wisselvallig weer voorspellen: “Dan zijn korrelhagel en een donderslag niet uitgesloten”
Foto: Pixabay

Vanavond en vannacht gaat het regenen. Er valt in Vlaanderen zo’n 5 liter water per vierkante meter. In het tweede deel van de nacht zijn er misschien enkele opklaringen mogelijk. De temperaturen blijven stijgen, en zullen tegen middernacht rond 10 graden liggen. Frank Deboosere voorspelt op Radio 2 al zeker tot volgende week donderdag wisselvallig weer.

“Zaterdag gaan we ’s ochtends meteen naar zo’n 12 à 13 graden, met eerst een droge periode. Vanaf ’s middags begint het te regenen, en dat zal vrij veel regen zijn. Daarna volgen nog enkele buien. Daarachter zit koelere lucht, dus het zal zaterdag in de loop van de dag gaan afkoelen. Er staat opnieuw veel wind, met rukwinden tot 80 à 90 kilometer per uur, aan de kust misschien nog iets meer. Wij geven dus ook een code geel. In de nacht van zaterdag op zondag krijgen we opklaringen, bij minima rond 5 graden.”

“Zondag profiteren we opnieuw even van wat droger weer met opklaringen. Na de middag komt er een nieuwe regenzone langs vanuit het zuidwesten. De temperatuur ligt rond 9 graden. Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag blijft het wisselvallig. Maart roert zijn staart, dus we krijgen een aantal buiten over ons heen. Daar kan eventueel wat korrelhagel bij zijn, en een donderslag is ook niet uitgesloten. Maar er zullen ook droge, zonnige perioden zijn. De temperaturen liggen volgende week altijd tussen 7 en 9 graden voor Vlaanderen, en dat altijd bij een goed voelbare zuidwestenwind.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.