Echt heel pijnlijk wat Lucas Van den Eynde overkomt: “Dit is absoluut niet fijn voor hem”

bron: TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vorige week vrijdag ging de nieuwe spektakelmusical ‘Daens’ in première in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Lucas Van den Eynde doet deze keer niet meer mee. TV Familie vindt dat heel merkwaardig.

In deze nieuwe versie van ‘Daens’ doen bijna allemaal dezelfde hoofdacteurs mee als in de eerste versie van de musical in 2008. Heel opvallend: enkel de toenmalige hoofdrolspeler ontbreekt. Lucas Van den Eynde werd deze keer níet gevraagd om priester Daens te spelen. Deze keer was iemand anders de eerste keuze van Studio 100.

Dit is merkwaardig, vindt het weekblad TV Familie. Omdat alle andere grote namen wél mochten terugkeren: Jelle Cleymans als vakbondsman Jan, Free Sou?riau als fabrieksmeisje Nette, Jo De Meyere als bisschop Stillemans,... Noem maar op. Peter Van de Velde heeft zelfs een fantastische promotie gekregen. In 2008 speelde hij nog fabrieksopzichter Schmitt, maar neemt nu de hoofdrol van priester Daens op zich. Ten koste van Lucas Van den Eynde dus.

In het Vlaamse musicalwereldje hebben velen nu blijkbaar te doen met Lucas Van den Eynde, schrijft TV Familie. “Tja, in onze job is het niet abnormaal dat zoiets je overkomt”, zegt een musicalacteur. “In de ene productie ben je de grote ster, voor een volgende kan je gepasseerd worden. Zo gaat dat. Lucas weet dat. Alleen... dit moet toch pijnlijk zijn voor hem. Vooral omdat al die andere acteurs wél opnieuw zijn gevraagd. Je ziet dan die hele groep aan zo’n show werken en je bent er zelf niet bij. Dat is niet prettig. Het is logisch dat ook Lucas dolgraag weer deel had uitgemaakt van die bende...”

“Lucas is een ?jne, collegiale, lieve mens en een gewéldige acteur”, klinkt het verder. “Maar zoals gezegd: Lucas weet hoe het musicalwereldje werkt. Ook al is dit voor hem alles behalve ?jn, ik hoop dat hij het wel kan plaatsen dat Peter Van De Velde deze keer ‘zijn’ rol mag spelen...”