Zonen van Raymond Van het Groenewoud: “Hij is verre van de perfecte vader”
Zonen van Raymond Van het Groenewoud: “Hij is verre van de perfecte vader”
Foto: Photonews

Ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag zendt Eén een driedelige docureeks uit rond Raymond Van het Groenewoud. In het laatste deel schetsen ex-geliefden een opmerkelijk beeld van de zanger. “Je zou kunnen zeggen dat hij seksverslaafd is, ja”, zegt Sigrid Spruyt eerlijk.

Ook de drie zonen van Van het Groenewoud nemen het woord. "De warme familie die ik soms bij vrienden zie, dat heb ik nooit gekend", zegt Jasper, de oudste. "Hij is verre van de perfecte vader. Hij is een afwezige mens die in de eerste plaats met zichzelf is bezig geweest."

Leander, de tweede zoon, noemt zijn vader iemand die "constant in zijn eigen wereld zit". "Op de een of andere manier kan je hem dat niet kwalijk nemen", zegt Jasper. Leander noemt hem "zeker geen slechte vader". "Als we samen muziek maken, dan communiceren we wel, dan voel ik liefde en vraag ik me af: 'Waarom onthecht jij je zo van ons?' Want dat doet hij. Terwijl dat helemaal niet moet. Het enige wat ik dan voel, is gewoon: 'Ik vind jou de max.'"

Met zijn jongste zoon heeft Raymond nog minder contact. "En toch ben ik fier dat ik zijn kind ben", zegt de Franstalige Luca. "Ook al dacht hij altijd meer aan zijn carrière en heeft hij zich meer als grootvader dan als vader gedragen."

Raymond geeft toe dat hij niet aan het ideaalbeeld beantwoordt. "Ik ben geen modelvader. Ik wou het wel zijn, maar ik liep altijd mijn visioenen achterna, mijn roeping. Dat gaat ten koste van het aanwezig zijn. Dat is zo. Maar ik voel me niet schuldig met grote S."

Meer nieuws

Meer nieuws

.