Erik Van Neygen ziet al jaren af: “Hij heeft constant pijn”
Erik Van Neygen ziet al jaren af: “Hij heeft constant pijn”
Foto: Photonews

Erik Van Neygen lijdt door een hersenbloeding al jaren veel pijn. In Primo vertelt zijn vrouw Sanne dat ze wou dat ze zijn pijn kon overnemen.

“Erik kreeg tien jaar geleden een eerste hersenbloeding, een jaar later een tweede. Daardoor zijn enkele zenuwbanen kapot en heeft Erik constant pijn”, vertelt Sanne in Primo. “Ik zweer het je, ik wou echt dat we dit konden delen. Hij heeft de pijn nu al tien jaar moeten lijden, ik zou met alle plezier de volgende tien jaar voor mij willen nemen. Maar dat is helaas niet mogelijk. Ik kan hem wel zoveel mogelijk proberen te steunen en zoveel mogelijk stress proberen weg te nemen.”

Het is die pijn die hen in 2012 deed beslissen om te stoppen met optreden. Het was niet meer houdbaar. “Ik heb me er ondertussen bij neergelegd: het is zo en zal zo blijven”, aldus Erik. “Ik heb het een plaats gegeven, en door de muziek is het in zekere zin toch draagbaar. De muziek is mijn therapie.”

Nu hebben Erik en Sanne toch besloten om opnieuw te gaan optreden. “Op het podium heb ik ietsje meer pijn dan wanneer ik thuis gitaar speel, omdat ik me constant wil bewijzen. Dat is toch iets dat eigen is aan artiesten”, lacht Erik.

Meer nieuws

Meer nieuws

.