Liliane Saint-Pierre maakte zich vroeger heel veel zorgen om haar zoon Philip: “Ik heb altijd gedacht dat het leven daardoor voor hem niet makkelijk zou zijn”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Op 28 februari 1975 verscheen de eerste Story. Ook Liliane Saint-Pierre bewaart een bijzondere herinnering aan dat jaar. Zij had toen een hit met het lievelingsnummer van haar zoon Philip.

“In ‘75 had ik een grote hit met het nummer Als je gaat”, blikt Liliane Saint-Pierre terug in Story. “Persoonlijk hield ik er niet van, maar mijn toenmalige manager en schoonvader stond erop dat ik het opnam. Ik heb ‘Als je gaat’ later nooit meer gezongen – de show voor mijn 25-jarige artiestenjubileum niet te na gesproken.”

“Mijn toen driejarige zoontje Philip vond het vreemd genoeg wél een erg leuk nummer. Telkens hij het hoorde, moest ik hem op de arm nemen en dansten we samen door de woonkamer. Ik plaag hem daar nu nog mee. Philip is intussen 48 en houdt van heel verschillende muziekstijlen, tot Rammstein toe, maar hij volgt wat ik doe nog steeds op de voet en is fier op mij”, zegt Liliane.

Liliane ziet Philip niet zo vaak als ze zou willen, maar hun contact is nog steeds intens en hartelijk. “Wat karakter betreft, lijkt hij zeker op mij. Als kleine jongen kon hij heel emotioneel zijn, en zich dingen rondom hem heel erg aantrekken. Ik heb altijd gedacht dat die eigenschap hem later in het leven niet gemakkelijk zou maken. Onterecht, zo blijkt. Hij heet een mooi gezinnetje uitgebouwd en is heel gelukkig. Het oudste van mijn twee kleinkinderen is intussen al 21.”