VTM

Nick uit ‘Blind Getrouwd’ doet zeer belangrijke oproep: “Jongens en meisjes, doe dit alstublieft niet”

door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Nick Laenen hoopt dat hij door zijn deelname aan Blind Getrouwd jongeren kan helpen die worstelen met hun outing. In Dag Allemaal heeft hij een belangrijke boodschap voor hen.

"Ik hoop dat ik jongeren kan helpen die worstelen met hun outing. Zoals ik ook hoop dat oudere mensen nu uit de kast zullen komen. Weet je, tot m’n achttiende was ik zelf iemand die ik eigenlijk niet was. Voor niks in feite”, vertelt Nick Laenen in Dag Allemaal.

Nick worstelde als tiener zelf met zijn geaardheid. “Als puber zat ik sowieso al vol opborrelende emoties, en daar kwamen dan ook nog eens m’n twijfels over mijn seksualiteit bij. Het waren de jaren 90, een tijd zonder internet. Toen was de enige zichtbare homo er effectief één die op een praalwagen stond. Veel meer informatie was er toen niet te vinden, er waren nog geen homo-personages in ‘ Thuis’ of ‘ Familie’. Ik heb dus lang met het idee geleefd dat ik werkelijk de enige gay in m’n dorp was. Laat dit dan toch een boodschap zijn voor jonge holebi’s: wees gewoon fier op wie je bent. En verlies geen tijd.”

Nick geeft toe dat het toch een grote stap was om zijn moeder te vertellen dat hij op mannen valt. “Ze had gemerkt dat ik erg in mezelf gekeerd was tijdens m’n puberteit. En ze vond ’t vooral heel erg dat ik er zo lang mee gewacht had. Ik heb zelfs twee keer een relatie met een meisje gehad. Heel kort, want ik wist goed genoeg dat het niet klopte. Echt, ik heb het mezelf jarenlang nodeloos heel moeilijk gemaakt. Niet doen, jongens en meisjes!”