Harry en Meghan gaan hun boekje te buiten: “Dat is een grote belediging tegenover de Queen en het hele Britse volk”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Dat ze van de Queen het woord 'royal' niet meer mogen gebruiken om zichzelf te omschrijven, is bij Harry en Meghan in het verkeerde keelgat geschoten. Dat lieten ze duidelijk merken in een verklaring op hun website. Meghans vader Thomas Markle is heel teleurgesteld in zijn dochter. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

In hun verklaring lieten Harry en Meghan weten dat de Queen geen zeggenschap had over het woord ‘royal’ en dat ze hen niet wettelijk had kunnen tegenhouden om die term toch te gebruiken. Ze maakten het dus erg duidelijk dat ze zélf kozen om het merk ‘Sussex Royal’ te laten vallen.

Thomas Markle, Meghans vader, haalt in de Britse media opnieuw scherp uit naar zijn dochter. Volgens hem had Meghan “geen enkel recht” om zich zo tegen de Queen te verzetten. “Ik ben heel teleurgesteld in haar, op dit moment”, klinkt het.

“Het is logisch dat ze zichzelf geen royals meer mogen noemen”, vindt Thomas. “Ze zijn zélf uit de monarchie gestapt. Ze hebben ook niet het recht om zo tegen de koningin te spreken. Dat is niet alleen beledigend tegenover de Queen zelf, maar ook tegenover het Britse volk.”

Volgens vele Britten is de uithaal van Harry en Meghan naar het koningshuis ronduit smaakloos. “Na dat hele Megxit-circus van hen doe je gewoon wat de Queen je vraagt”, liet een expert zich uit op zender BBC. “Uit respect, en ook omdat het smaakloos is om munt te slaan uit de monarchie nadat je eruit bent gestapt.”