Sigrid Spruyt doet geen fraai boekje open over Raymond van het Groenewoud: “Hij is seksverslaafd"
Sigrid Spruyt doet geen fraai boekje open over Raymond van het Groenewoud: “Hij is seksverslaafd"
Foto: Photonews

In de docureeks 'Raymond' doet Sigrid Spruyt een boekje open over Raymond van het Groenewoud (70). Hij is een man van veel mooie liedjes, maar ook van veel mooie vrouwen. Sigrid Spruyt neemt geen blad voor de mond. "Je kan hem seksverslaafd noemen", klinkt het.

"Je zou kunnen zeggen dat hij seksverslaafd is, en dat is geen verwijt, want ik ben het zelf ook geweest", vertelt Sigrid Spruyt in de docureeks ‘Raymond’. "Seks is één van zijn voedingsbronnen, daaruit put hij de energie die hij nodig heeft om muziek te maken en op te treden. Hij néémt van zijn geliefde, en geven doet hij aan zijn publiek. Maar als die bron hapert, door ouderdom of leeftijd - en nu heb ik het wel degelijk over mezelf - dan wordt het moeilijk voor hem."

"Met die energie bouwt hij een indrukwekkend, wondermooi oeuvre op", zegt Spruyt. "Dat is de voorkant. Maar de achterkant is destructie. Daar zie je de puinhopen die het gekost heeft om dat op te bouwen. Je zou het een beetje als een seriemoord op relaties kunnen beschouwen."

(Bron: HLN)

Meer nieuws

Meer nieuws

.