Harry en Meghan doen alweer de wenkbrauwen fronsen: “Ze zijn volledig de pedalen kwijt”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Harry en Meghan Markle zullen de merknaam Sussex Royal niet meer gebruiken. De Queen wou niet dat het koppel geld verdiende aan de monarchie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Harry en Meghan Markle legden zich neer bij die beslissing, maar niet nadat ze hun ontgoocheling hadden duidelijk gemaakt. In een lang statement op hun website liet het koppel weten dat de Queen geen alleenrecht heeft op het gebruik van de titel ‘royal’ in het buitenland. Ze stelden dat de overheid hen niets zou kunnen maken als ze zouden besluiten om dat woord toch te blijven gebruiken.

In hun mededeling verwezen ze ook naar andere leden van de koninklijke familie, zoals prins William en Kate Middleton. “Zij gebruiken ook de naam ‘royal’ bij hun liefdadigheidsorganisaties”, klonk het. Deze bitse reactie deed naar verluidt heel wat wenkbrauwen fronsen bij het Britse koningshuis. “Er kwamen heel wat frustraties naar boven. Deze uithaal doet hun publiek imago geen goed”, vertelt een insider aan de Britse krant Daily Mail.

“Het lijkt alsof Harry en Meghan de pedalen volledig kwijt zijn. Het was hun beslissing om deze stap opzij te zetten en het koningshuis doet z’n uiterste best om dat allemaal in goede banen te leiden. Uiteraard houdt dit opofferingen in langs beide kanten. Harry en Meghan zouden hier wat meer begrip voor mogen tonen. Dit helpt hen echt geen meter vooruit. Zeker de verwijzingen naar andere royals zijn hier niet in goede aarde gevallen.”