VTM

Wim Oosterlinck over zijn hartoperatie: “Het was heel heftig, ik voel het nog”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Wim Oosterlinck heeft een hartoperatie moeten ondergaan. De 46-jarige radiopresentator van Qmusic heeft last van hartritmestoornissen.

Een operatie in het ziekenhuis moest hem afgelopen vrijdag verlossen van die hartritmestoornissen. “Twee uur lang hebben ze in mijn hart gekoterd. Dat voel je wel. Ik moet nog voorzichtig zijn, want het hart protesteert als ik veel doe. Maar ik voel me goed”, stelt Wim Oosterlinck gerust in Het Nieuwsblad.

Wim kwam vijf jaar geleden te weten dat hij hartritmestoornissen heeft, meer bepaald voorkamerfibrillatie. “Ik had te hard gefietst, waardoor mijn hart hard klopte en niet meer rustig werd. De huisarts verwees me door naar het ziekenhuis, waar mijn hart werd 'gereset'. Dan kreeg ik onder verdoving een elektrische schok.”

Ablatie
"Het ging een tijdje beter, maar onlangs kreeg Wim er weer last van. “De cardioloog besloot dat het beter was om deze ingreep te laten doen. Hoe jonger je bent, hoe beter die helpt. Via de lies hebben ze een ablatie gedaan."

Operatie
"Daarbij schroeien ze in je hart bepaalde zenuwuiteinden dicht. Die zenuwen kunnen dan niet langer de trillingen geleiden die de hartritmestoornis veroorzaakt. Hopelijk gebeurt het nu niet meer, maar dat komen ze pas later te weten. De operatie lijkt goed verlopen.”

Stress
“Ik was eigenlijk veel meer gestresseerd voor de scan, de week ervoor, dan voor de operatie”, verklaart Oosterlinck. “Toen ging mijn hart echt te keer. Maar voor de operatie was ik er vrij gerust op. Ze verdoven je, je weet nergens van. Dat is perfect.”

Rust
Wim mag nu een weekje rust nemen tijdens de krokusvakantie. Vanaf maandag 2 maart hoor je hem weer elke week in de ochtendshow met Sam De Bruyn en Inge Devogelaere.