Maggie De Block eerlijk over haar huwelijk met Luc: “Dan word ik zot”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Minister Maggie De Block had met Het Nieuwsblad Magazine een openhartig gesprek over de liefde voor haar man Luc. “Ik zeg niet meer elke dag dat ik hem graag zie. Maar ik zet ’s ochtends zijn bordje klaar en zijn kopje koffie. Dat zegt genoeg.”

“Ik bewoner Luc dat hij met mij kan leven”, zegt Maggie De Block in Het Nieuwblad Magazine. “Ik heb geen gewoon leven. Ik kom ’s nachts soms thuis rond vier uur. Ik zit soms dagen en weken op Hertogginedal waardoor hij overal alleen naartoe moet. Hij zaagt daar nooit over. Hij zegt wel eens: ‘Wat zitten jullie daar eigenlijk al die nachten te doen, gaat dat daar wel vooruit?’ Dan zeg ik: ‘Drie miljard vind je niet onder een platte steen.’ Dan lacht hij eens.”

“Let op, hij leeft daar wel mee, maar hij is ook blij als het gedaan is. Dan blijf ik eens een avond in mijn kot. De afwezigheid is goed voor de liefde. Ik vind het plezant dat je nog verlangt om elkaar terug te zien. Dat je blij bent als je weer bij elkaar bent. Ik zou niet elke dag om vijf uur kunnen thuiskomen en samen met mijn man mijn sloefen aandoen en de hele avond tv kijken. Dan word ik zot. Dat kan ik niet.”