Er is droevig nieuws over ALS-patiënt Danny uit ‘Taboe’
Er is droevig nieuws over ALS-patiënt Danny uit ‘Taboe’
Foto: VRT

Danny Czekaj (54), de ALS-patiënt uit Oudsbergen die we kennen uit het eerste seizoen van Taboe met Philippe Geubels, is donderdag overleden. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

“Hij heeft tot de laatste ademteug geleefd”, zegt zijn echtgenote Nicole Meeusen in Het Nieuwsblad. Woensdag hielden familie en vrienden een afscheidsfeestje. “Danny is een communicatiemens, maar heeft die avond zijn spraakcomputer aan de kant gezet om zijn krachten te sparen”, vertelt Nicole. “Met zijn fonkelende ogen heeft hij iedereen bedankt. Hij heeft ook nog een WhatsApp-bericht met een mooi gedicht gestuurd naar al zijn dierbaren, vlak voor de euthanasie.”

“Nu staat hier nog een prachtige basgitaar van Danny. Dat instrument klinkt zo mooi omdat hij er zijn ziel heeft ingelegd. Ik zou het een mooi eerbetoon vinden als die gitaar bij Humo's Rockrally of de Poppoll uitgeloot zou worden en dat de opbrengst naar ALS gaat. Hij wilde dat een bezielde muzikant erop zou spelen. Die droom willen we waarmaken”, aldus Nicole.

Meer nieuws

Meer nieuws

.