Queen Elizabeth verbaast iedereen met drastische maatregelen: “Dit betekent dat Harry en Meghan compleet uit de familie zijn gegooid”
Queen Elizabeth verbaast iedereen met drastische maatregelen: “Dit betekent dat Harry en Meghan compleet uit de familie zijn gegooid”
Foto: Photonews

De drastische stappen van de Britse koningin Elizabeth tegen haar eigen kleinzoon verbazen iedereen. De Queen schakelde zelfs topadvocaten in om haar slag thuis te halen. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

Deze week kregen prins Harry en Meghan Markle te horen dat ze hun handelsmerk, Sussex Royal, niet meer mogen gebruiken. Een insider beweert dat Meghan zich aanvankelijk wilde verzetten tegen die beslissing, maar nu blijkt dat het merk begin deze lente toch zal verdwijnen.

Bovendien zou Meghan ervan overtuigd geweest zijn dat de Queen geen juridische stappen tegen hen kon ondernemen, maar ze had het duidelijk mis. De Britse koninging wilde niet dat het koppel nog langer de term ‘royal’ zou gebruiken, en schakelde volgens de lokale media de beste advocaten van het land in om haar slag thuis te halen.

Ongezien

Dat de koningin zo’n drastische stappen onderneemt tegen haar eigen kleinzoon, gaat in Groot-Brittannië niet onopgemerkt voorbij. “Dit betekent dat Harry en Meghan compleet uit de familie zijn gegooid”, zei Jonny Dymond, koninklijk correspondent van de BBC, gisteren op het nieuws.

“Dit is ongezien voor royals met zo’n hoge functie. De familie staat erop dat de Sussexen exact krijgen waar ze om gevraagd hebben, maar toch nooit echt wilden. Ik denk niet dat het koppel deze zet had zien komen. Het zorgt in ieder geval voor zware imagoschade dat ‘erelintje’ van Sussex Royal moeten afwerpen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.