Michel Van den Brande door eigen politieke partij de mond gesnoerd over migratie: “Als ik dat al niet meer mag zeggen, hoeft het niet meer voor mij”
Michel Van den Brande door eigen politieke partij de mond gesnoerd over migratie: “Als ik dat al niet meer mag zeggen, hoeft het niet meer voor mij”
Foto: Photonews

Michel Van den Brande startte mee een eigen politieke partij op: Samen Voor Vooruitgang (SVV). In de Krant van West-Vlaanderen vertelt Michel dat die partij hem het zwijgen heeft opgelegd over migratie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Michel Van den Brande mag van Samen Voor Vooruitgang niets meer zeggen over migratie. “Werknemers van mij vinden geen OCMW-huis omdat immigranten voorrang krijgen”, aldus Michel. “Maar van Samen Voor Vooruitgang moet ik daarover zwijgen. We zouden daardoor te rechts klinken, te veel vergeleken worden met Vlaams Belang en N-VA. Nadat we verkozen raken, mag ik wel op die nagel slaan. Wat voor zever is dat? Als ik dat niet meer mag zeggen, hoeft het niet voor mij.”

Hij ziet zijn samenwerking met de partij waarvan hij zelf aan de wieg stond dus stranden. “Waar mijn toekomst ligt? Ik laat het nu op me afkomen. N-VA is voor mij geen optie. Zij hebben al bewezen dat ze het niet kunnen. Met Vlaams Belang heb ik veel raakpunten, maar het geeft te veel af op de moslims. Ze zouden verschieten hoeveel goeie moslims hier zitten. Velen van hen willen ook gewoon in vrede leven. De slechten, die moeten ze aanpakken. Kijk, als Jean-Marie Dedecker met een eigen partij zou opkomen, wil ik meteen mijn wagentje daar aanhangen.”

(Bron: HLN)

Meer nieuws

Meer nieuws

.