Bo Van Spilbeeck haalt keihard uit na misplaatste grap over haar: “Dat is echt laag bij de grond”
Bo Van Spilbeeck haalt keihard uit na misplaatste grap over haar: “Dat is echt laag bij de grond”
Foto: Photonews

Acteur Peter Bulckaen gaat de hoofdrol spelen in ‘Frank wordt Francine’, een komedie over transseksualiteit. Peter speelt namelijk een echtgenoot en vader die zich out als transgender. Van VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck mag er gelachen worden met het thema transseksualiteit, maar dat moet respectvol gebeuren. Dat zegt ze in TV-Familie.

“Dit thema met respect behandelen is perfect mogelijk”, zegt Bo Van Spilbeeck in TV-Familie: “Neem nu de prachtige film ‘Girl’ van Lukas Dhont, geïnspireerd op het echte verhaal van balletdanseres en transvrouw Nora Monsecour. Dat was waarheidsgetrouw en met veel respect uitgewerkt. Een prachtfilm.”

“Maar... ‘Frank wordt Francine’ is een blijspel. En ja... lachen met een transgender, dat is dansen op een slappe koord. Maar ook dat kan. Het toneelstuk en later de musical ‘La cage aux folles’ bijvoorbeeld, dat is om te lachen, maar toch wordt er met veel respect en menselijkheid met de homobeweging omgegaan.”

Laag bij de grond

Vooral de manier waaróp er gelachen wordt is belangrijk, vindt Bo. “Na mijn coming-out heb ik bijvoorbeeld goed gelachen met een sketch over mij in ‘De Ideale Wereld’. Maar de Nederlandse voetbalanalist René van der Gijp, die zich op tv als vrouw verkleedde en met een hoog stemmetje zei: ‘Voortaan heet ik Renate’... Dat vond ik totaal niet grappig. Integendeel, dat was laag bij de grond”, aldus Bo.

“Wat ‘Frank wordt Francine' betreft: ik hóóp dat het stuk er niet óver gaat. Weet je, de voorbije twee jaren werd ik al talloze keren gecontacteerd door vrouwen en mannen, jongens en meisjes die zich in het verkeerde lichaam voelen zitten en die door mijn transitie de moed hebben om die fout van de natuur recht te zetten. Het zou heel spijtig zijn als ze nu afgeremd werden omdat er in een komedie gelachen wordt met hun innerlijke strijd”, besluit Bo.

(Bron: TV-Familie)

Meer nieuws

Meer nieuws

.