Jacques verdwijnt binnenkort (even) uit ‘Thuis’: “Toen ik dat script las, verslikte ik mij in mijn koffie”
Jacques verdwijnt binnenkort (even) uit ‘Thuis’: “Toen ik dat script las, verslikte ik mij in mijn koffie”
Foto: VRT/Thuis

Acteur Peter Van de Velde verdwijnt binnenkort even uit Thuis. Rosa zal haar Jacques enkele weken moeten missen.

Peter Van de Velde ruilt de set van Thuis een tijdje voor het podium om priester Daens te spelen. “Tot februari 2021 liggen er al 139 voorstellingen van ‘Daens’ vast, waarvoor nu al meer dan 180.000 tickets werden verkocht”, zegt Peter Van de Velde in Dag Allemaal. “Het belooft dus een zeer pittig jaar te worden, maar ik kijk er enorm naar uit. Liever zo, dan een paar jaar geleden, toen ik nauwelijks werk had.”

“De intensieve repetitieperiode was wel onmogelijk te combineren met mijn opnamen bij ‘Thuis’. Dus ik sta al meer dan een maand niet op de tv-set”, gaat de acteur verder. Jacques maakt binnenkort dus een tijdelijke exit uit Thuis. “Mijn rol in ‘Daens’ krijgt dus voorrang op álles. Gelukkig wilden de makers van ‘Thuis’ daar rekening mee houden. Zodra de première achter de rug is, wordt het vanzelf rustiger. Dan sta ik ’s avonds nog wel op de planken in Puurs, maar kan ik overdag ook weer op de set van ‘Thuis’ zijn. Jacques keert na enkele weken dus terug om weer bij zijn geliefde Rosa te zijn.”

Net nu heeft Jacques een donker kantje gekregen. Hij blijkt de verkrachter te zijn van de bewusteloze Thilly. “Toen ik dat zag in het scenario, verslikte ik mij in mijn koffe. Een bocht van 180 graden die ik absoluut niet zag aankomen. Net zoals de kijkers, die dat laten blijken op social media.” Al vind Peter dat niet vervelend. “Als acteur vind ik het juist heerlijk om een smeerlapke te mogen spelen. Dat is veel uitdagender dan een saaie klaas, hé.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.