Koen Wauters geeft Laura Tesoro fikse waarschuwing: “Let daar toch voor op!”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Laura Tesoro vertelt in Story dat ze erg veeleisend is voor zichzelf. Ze kreeg van Koen Wauters de waarschuwing daar toch niet mee te overdrijven.

“Elk mens heeft z’n grenzen en daar hinken we allemaal weleens tegenaan”, zegt Laura Tesoro in Story. “Je kan dat negatief bekijken, maar ook positief. Ik kan bijvoorbeeld heel streng zijn voor mezelf en teleurgesteld als ik het gevoel heb dat ik iets niet goed genoeg heb gedaan. Dat pusht me dan om mijn grenzen te proberen verleggen.”

“Anderzijds moet je die limieten soms ook simpelweg aanvaarden, omdat ze er zijn voor een goede reden. Dat laatste heb ik moeten leren, maar vandaag weet ik hoever ik mezelf kan drijven. Ik ben iemand die zichzélf vooral veel eisen oplegt. Daar heb ik een goede reden voor: veel mensen kunnen zingen, dus ik wil elke dag bewijzen dat ik het verdien om te staan waar ik nu sta.”

Ik heb ook het gevoel dat ik me nog steeds keihard moet bewijzen. Het publiek heet bepaalde verwachtingen – dat mag ook – en die wil ik inlossen. Dat is de aard van het beestje, ik ben altijd al gedreven geweest. Behalve op school dan, ik was niet meteen de beste student (lacht). Mijn prioriteit heet altijd bij muziek gelegen.

Waarschuwing van Koen Wauters

Toch beseft Laura dat af en toe loslaten nodig is, zeker om het op lange termijn vol te houden. Ze kreeg een waarschuwing van Koen Wauters. “Hij heeft me tijdens The Voice van Vlaanderen al op het hart gedrukt dat ik af en toe moet loslaten, dat ik af en toe gewoon tevreden mag zijn. Dat zal ik nooit vergeten. Als ik niet helemaal blij ben over een optreden, hoor ik Koen in mijn achterhoofd: ‘Het is wat het is.’”