Anuna De Wever doet verschrikkelijke ontdekking over winkelketen H&M: “Degoutant wat die doen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever hoopt dat iedere Belg zijn verantwoordelijkheid neemt als het gaat over de klimaatopwarming. Ze zal ons in ieder geval met onze neus op de feiten blijven drukken.

“Wij zijn kinderen van deze eeuw. Ik hoor oudere mensen in het Europees Parlement vaak zeggen hoe goed we het wel hebben gedaan. Dat Europa al zo lang vrede, veiligheid en welvaart kent. Terwijl we helemaal niet zo goed bezig zijn”, legt Anuna De Wever uit in Het Laatste Nieuws. 

“Europa is zelfgenoegzaam. Ons economisch systeem is uit de tijd en onrechtvaardig. Onze democratie zit in het slop. En we zijn trots dat het in ons deel van de wereld nog wel meevalt qua ongelijkheid, maar we zijn vergeten dat we die ongelijkheid elders in de wereld ooit mee tot stand hebben gebracht en dat we er nu van wegkijken. En intussen warmt de aarde op, waardoor al onze Europese zekerheden en verworvenheden binnen de kortste keren verloren dreigen te gaan."

"Ik ben ook geen klimaatheiilge, volledig ecovriendelijk leven gaat niet"
Anuna De Wever

Anuna heeft ook een ontdekking gedaan over winkelketen H&M. “Je kunt nooit helemaal ecovriendelijk leven en dat hoeft ook niet. Maar ik eet vegetarisch en ik laat geen pakjes bij mij thuis bezorgen. Ik zondig ook wel eens. Ik koop mijn kleren zoals iedereen bij H&M.” 

“Ook al weet ik dat er in Bangladesh kinderen werken die mijn truitje voor een euro per dag hebben gemaakt. Dat is degoutant, maar ik zie geen alternatief. Ik ben geen klimaatheilige. Maar er zijn principes waaraan ik mij consequent hou. Niet vliegen."