Anuna De Wever zaait grote paniek: “Dit komt er binnen tien jaar op ons af, ik ben superbang”

door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Anuna De Wever wordt kwaad van Vlaams minister van Klimaat Zuhal Demir (N-VA). “Ik ben in paniek. Ik weet wat er op ons afkomt”, zegt de klimaatactiviste in Het Laatste Nieuws.

“Vlaanderen is de Noordpool of Antarctica niet, waar het ijs smelt en er deze week nog recordtemperaturen zijn gemeten. Wij zijn Californië of Australië niet, waar de helft van het land in brand staat. Bij ons merk je vandaag bijna niets van de opwarming van de aarde, op wat ongewone temperaturen voor de tijd van het jaar na. Kurkdroge zomers, geen sneeuw in de winter: oké, het zal wel, maar niemand die daar echt onder lijdt. In Vlaanderen vecht je dus tegen een onzichtbare vijand”, zegt Anuna De Wever in Het Laatste Nieuws;

De klimaatactiviste wordt kwaad van Vlaams minister van Klimaat Zuhal Demir (N-VA). “Demir stelt de strijd voor het klimaat voor als een last, als iets dat de Vlaming op kosten dreigt te jagen. De Vlaming is nog altijd niet overtuigd van de hoogdringendheid. Maar als je weet hoe de wereld eraan toe zal zijn over tien jaar, dan raak je in paniek. En dan schrijf je geen belachelijk slecht klimaatprogramma zoals onze Vlaamse regering nu gedaan heeft."

“Ik ben compleet in paniek. Ik ben superbang. Ik heb met tientallen wetenschappers gesproken. Ik weet perfect wat er op ons afkomt. In het Amazonewoud heb ik gezien hoe de opwarming het leven van 25 miljoen mensen verwoest. Nu al. Klimaatverandering gaat over mensenrechten. Dat veel Vlamingen dat nog altijd niet willen inzien, is niet alleen kortzichtig. Het is ook verschrikkelijk egoïstisch. Ik voel me schuldig. Het is onze taak om het voor die mensen op te nemen."