Grote opluchting voor koning Filip: “Eindelijk zegt men dit niet meer om hem belachelijk te maken, het ergerde hem mateloos”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip zit tegenwoordig goed in zijn vel. Dat was merkbaar tijdens zijn bezoek aan New York de afgelopen dagen.

Koning Filip verbleef amper 50 uur in New York. Gedreven door plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel vloog hij donderdagochtend alweer terug naar Brussel, want hij weet dat het land zonder regering zit en dat hij het zich niet kan permitteren lang weg te zijn.

Filip wil het dan ook goed doen. De regeringsvorming wil maar niet lukken, maar toch heeft hij vertrouwen in een goede afloop. "Hij heeft iets onverstoorbaars over zich tijdens die formatiegesprekken", zegt een getuige in Het Laatste Nieuws. "Hij stelt de juiste vragen en heeft tot nu nog geen foute beslissing genomen. Hij weet dat het niet aan hem ligt dat er nog geen regering is."

Stijve hark

Als de formateur of verkenner vertrokken is, neemt de koning zijn iPad en surft naar de nieuwssites. Dat doet hij elke dag, niet alleen om op de hoogte te blijven van het nieuws, hij wil ook weten hoe over hem gedacht en geschreven wordt. En bijna altijd is dat positief. De tijd van "hij kan het niet" heeft Filip tot zijn grote opluchting achter zich gelaten.

"Dat riedeltje is gestopt, en dat maakt hem blij. Het was altijd zijn grote ergernis dat hij werd beoordeeld en veroordeeld door mensen die hem niet kennen. Dat men hem een stijve hark noemde, was geen kritiek gebaseerd op feiten. Dat werd enkel gezegd om hem belachelijk te maken. Nu waarderen mensen hem om wat hij doet. Dat is eerlijker. Oké, hij is introvert, maar sinds wanneer is het verplicht om extravert te zijn?", aldus een ingewijde.