Zwangere Tatyana Beloy krijgt confronterende boodschap: “Dat is niet gezond voor de baby”
Zwangere Tatyana Beloy krijgt confronterende boodschap: “Dat is niet gezond voor de baby”
Foto: Photonews

Tatyana Beloy en haar vriend Konrad verwachten hun eerste kindje samen. Tatyana eet naar eigen zeggen heel gezond. Al vroeg ze zich onlangs af of ze wel de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Ze eet namelijk vis noch vlees, en consumeert geen melk of andere zuivelproducten. In TV Familie krijgt ze advies van een voedingscoach.

Tatyana Beloy is daarom te rade gegaan bij foodcoach Marlies Huysentruyt. “Ik ben alleszins geen voorstander van een totaal veganistisch eetpatroon tijdens de zwangerschap”, zegt Marlies in TV Familie. “Want als je geen vlees of vis eet, kunnen er een aantal tekorten optreden.”

Je kan dat volgens Marlies eventueel oplossen of voorkomen door supplementen te nemen. “Het meest essentiële is foliumzuur. Dat is erg belangrijk voor de vroege ontwikkeling van het kindje. Daarnaast zijn Omega 3 – vetzuren essentieel. En zulke oliën gebruikt Tatyana. Ze zijn erg belangrijk voor de hersenontwikkeling. Maar ik heb haar toch ook aangeraden om af en toe een stukje vis te eten.”

“Wat ik Tatyana ook heb aangeraden, is dagelijks een eitje te eten”, gaat Marlies verder. “Daar kan je veel mee opvangen. Eieren zijn een bron van vitamine B12 en vitamine D3. En ja, ijzer zit vooral in vlees, maar ook in groenten en fruit. En die eet Tatyana in voldoende mate. Dus da’s oké.”

Tatyana is alvast blij met het advies. “Vooral dat dagelijks eitje heb ik goed in mijn oren geknoopt”, aldus Tatyana. “Ik houd rekening met al haar goede raad. Voor de rest doe ik volgens Marlies dus uitstekend, en dat doet deugd. Ik hoop op een zalige verderzetting van mijn zwangerschap.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.