Het gaat bijzonder goed met onze koning: “Daarom is Filip de gelukkigste Belg die er momenteel rondloopt”
Het gaat bijzonder goed met onze koning: “Daarom is Filip de gelukkigste Belg die er momenteel rondloopt”
Foto: Photonews

Onze koning Filip en koningin Mathilde verbleven de voorbije twee dagen in New York. Het viel Het Laatste Nieuws op dat Filip daar bijzonder goedgemutst, zelfzeker én verliefd oogde.

Volgens Het Laatste Nieuws loopt geen enkele Belg zo gelukkig rond als koning Filip. En daar heeft hij goede redenen voor. Twee jaar geleden lobbyde hij in New York voor een plaats in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Met succes, want deze maand is België zelfs voorzitter van de Veiligheidsraad. De koning is daar trots op.

Filip heeft duidelijk zijn zaakjes op orde. Op recente foto’s blaakt hij van tevredenheid, hij lacht, hij loopt de hele tijd hand in hand met Mathilde. Ja, zijn huwelijk is na 20 jaar 'solid as a rock'. Filip is niet bang om in het openbaar te tonen hoe gelukkig hij en Mathilde samen zijn.

Trots op Elisabeth

2019 was een scharnierjaar voor Filip. Zijn dochter en opvolgster Elisabeth werd meerderjarig. Op haar 18de verjaardag gaf ze een toespraak. De koning bereidde haar voor, want hij wilde dat ze het goed deed. Filip had stress, maar hij kon enkel toekijken hoe zijn dochter de vuurproef op haar 18de verjaardag met verve doorstond.

Weg is de grimas die lange tijd zijn onzekerheid verraadde. "Hij is nu bijna zeven jaar koning. Heeft bijna duizend mensen ontvangen op audiëntie, is honderden keren op plaatsbezoek geweest. Is het niet logisch dat je dan relaxter bent dan in het begin? Hij kent zijn dossiers, hij weet welke vragen hij moet stellen aan zijn gesprekspartners", zegt een betrokkene.

Ook is de zaak met Delphine Boël van de baan, tijdens het kerstconcert was voor het eerst in lange tijd de hele familie weer bijeen, en de kinderen doen het goed op school. Alleen wil de regeringsvorming maar niet lukken. Maar ook daar vertrouwt hij in een goede afloop. "Hij heeft iets onverstoorbaars over zich tijdens die formatiegesprekken", zegt een getuige. "Hij stelt de juiste vragen en heeft tot nu nog geen foute beslissing genomen. Hij weet dat het niet aan hem ligt dat er nog geen regering is."

Meer nieuws

Meer nieuws

.