Eddy Planckaert razend na ophefmakende onthullingen: “Hij moet zijn mond houden!”
Eddy Planckaert razend na ophefmakende onthullingen: “Hij moet zijn mond houden!”
Foto: Photonews

“Zelfs áls wij allemaal onze vrouwen hebben bedrogen, moet Rudy Pevenage nog zwijgen!”, zegt Eddy Planckaert (61) in Dag Allemaal. De uitspraken van Rudy Pevenage (65) in het vorige nummer van Dag Allemaal zetten kwaad bloed bij Eddy. Hij spuwt zijn gal in het weekblad.

“Of dat nu nog zo is, weet ik niet. Maar toen ik in de jaren 70 prof werd, had haast elke renner naast een vrouw ook een vriendin”, dat vertelde ex-wielrenner Rudy Pevenage vorige week in Dag Allemaal naar aanleiding van zijn recent verschenen biografie ‘Der Rudy’. Zijn uitspraken zetten kwaad bloed bij enkele Vlaamse wielercoryfeeën, waaronder Eddy Planckaert. Hij reageert deze week in Dag Allemaal.

“Als Rudy beweert dat hij verschillende minnaressen had, dan zal dat wel zo zijn, maar hij moet niet voor een ander spreken”, zegt een verbolgen Eddy Planckaert. “Alsof elke coureur een minnares had... Zelfs áls dat zo was, moet hij zwijgen. Als je mensen moet zwartmaken om wat aandacht te krijgen voor je boek... Mocht ík een minnares hebben gehad, dan zal ik dat tegen niemand zeggen of in een boek schrijven, laat staan dat ik anderen erbij betrek.”

“Pevenage beweert bovendien dat iedereen aan de doping zat. Wel, ik kan je zeggen dat níet iedereen aan de doping zat. Er zijn ook mensen die het spel altijd correct hebben gespeeld”, zegt Eddy kwaad. “’t Is ongehoord wat Pevenage heeft gedaan. Je mag mij een vinger afkappen, dan ga ik nog niks kwaads zeggen over collega’s.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.