Mathias Coppens beleeft de schrik van zijn leven: Dit is er gebeurd
Mathias Coppens beleeft de schrik van zijn leven: Dit is er gebeurd
Foto: Photonews

Qua uitdagingen is Mathias Coppens intussen één en ander gewend, maar voor ‘Beat VTM’ moest hij zijn hoogtevrees overwinnen. En dat lijkt helemaal gelukt. “Mocht ik nooit meer voor tv kunnen werken, dan zou een torenkraan besturen nog een jobke voor mij zijn”, zegt hij in Dag Allemaal.

Ondanks zijn hoogtevrees bestuurde Mathias Coppens voor Beat VTM een 120 meter hoge torenkraan. Bij hoge windsnelheden beweegt zo’n torenkraan meters heen en weer, dat was voor Mathias bijzonder angstaanjagend.

“Bij windsnelheden hoger dan 72 km/u wordt werken met zo’n torenkraan gevaarlijk en moet je stoppen. Eén keer waaide de wind met 69 km/u en bewoog die hoge kraan enkele meters heen en weer - metaal moet meebewegen, anders breekt het”, verduidelijkt Mathias Coppens in Dag Allemaal.

“Toen de wind op een gegeven moment piekte aan 75 km/u, loeiden er in de cabine allerlei alarmen. Dan doe je het een beetje in je broek, ook al zei mijn coach dat het geen kwaad kon. Het klikte trouwens goed met die man. Hem leren kennen en samen lachen vond ik nog leuker dan die kraan leren besturen.”

Magistraal uitzicht

Mathias heeft wél genoten van het uitzicht vanuit zijn torenkraan. “Dat was magistraal. Zo’n torenkraan is ontzettend duur en daarom continu in gebruik. En dus kon ik enkel buiten de werkuren oefenen. Maar daardoor zag ik de zon wel telkens opkomen en ondergaan. Fantastisch om zo hoog te zitten en de lichten van de stad te zien aangaan… ‘Mocht ik ooit niet meer voor televisie kunnen werken, dan zou ik deze job nog graag doen’, dacht ik meer dan eens.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.