Sergio Herman geschrokken van nieuw VTM-programma waarin hij jury is: “Enkele minder aangename verrassingen gedaan”
PMN
Sergio Herman geschrokken van nieuw VTM-programma waarin hij jury is: “Enkele minder aangename verrassingen gedaan”
Foto: Photonews

VTM start binnenkort met een nieuw programma. ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ wordt een mengelmoes van ‘De Beste Hobbykok van Vlaanderen’ en ‘Mijn pop-uprestaurant’.

"Momenteel zijn we nog druk bezig met het eerste deel van het programma", licht Sergio Herman toe in Het Laatste Nieuws.  "Daarin moeten de verschillende duo's zich bewijzen in hun eigen keuken, met een zelfgekozen driegangenmenu. Dat schotelen ze dan zowel aan de andere duo's als aan Marcelo en mij voor. In een volgende fase, die we binnenkort opnemen, openen de overgebleven duo's elk een tijdelijk restaurant."

Uit de hele selectie blijft dan één koppel dat met de hoofdprijs van 50.000 euro gaat lopen. “We zitten nog maar aan het begin van de wedstrijd, maar ik geniet er echt van om zoveel enthousiasme en culinaire passie vanop de eerste rij mee te mogen maken", gaat Sergio verder.

"Als het slecht is, ga ik de waarheid niet verbloemen"
Sergio Herman

"Eerlijk? Ik wist niet dat er nog zoveel goede hobbykoks rondliepen in Vlaanderen. Ik kan jullie verzekeren: Marcelo en ik werden al aangenaam verrast. Al zaten er ook enkele minder aangename verrassingen tussen. Dan gaan we de waarheid niet verbloemen, maar eerlijk zijn. Uiteindelijk is het simpel, hé: 't moet gewoon lekker zijn. Het is leuk als een bord perfect gedresseerd is, maar daar ben je niets mee als je eten niet smaakt.” 

“Al proberen we niet op een negatieve noot te eindigen: we willen dat de kandidaten iets leren uit dit avontuur, dus we geven hen tips en tricks om het beter te doen. Opbouwende kritiek, weet je wel. Het kan niet de bedoeling zijn dat we, eenmaal dit programma afgelopen is, mensen ontmoedigd hebben om in de keuken te gaan staan."

Meer nieuws

Meer nieuws

.