Fly uit ‘Kamp Waes’ zag de gruwel voor zijn ogen: Dit is er aan de hand
PMN
Fly uit ‘Kamp Waes’ zag de gruwel voor zijn ogen: Dit is er aan de hand
Foto: VRT

Fly hoopt straks weer anoniem door het leven te gaan. De instructeur uit ‘Kamp Waes’ is sinds het programma zeer populair geworden.

Fly ondervindt ook de gevolgen van ‘Kamp Waes’. “Ik ga al twintig jaar naar dezelfde fitness, waar ik nooit met iemand spreek maar gewoon mijn ding doe. Nu word ik daar aangestaard”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Fly zag in zijn carrière al heel wat gruwelijke dingen. “De mensen hier zijn niet klaar om te vernemen wat voor gruwel er gebeurt in de echte wereld. ISIS heeft honderdvoudig ergere dingen gedaan dan die ene Jordaanse piloot die in brand gestoken werd.”

“Er zijn nog gradaties. Het kalifaat was op dat vlak het ergste. Dat ging niet meer over zieltjes winnen, maar over de totale vernietiging van onze manier van leven. Wij zijn hier in het Westen in slaap gesust door ons goede leven. Wat dat goede leven kan verstoren, weten we liever niet.” 

“Defensie is dan de buffer tussen dat goede leven en de gruwel daarbuiten. Als de mensen dat zouden beseffen, zou er misschien meer respect zijn voor al die mensen die voor de veiligheid van anderen zorgen. Dan denk ik ook aan de politieman en -vrouw in de straat. Of aan de brandweer."

Meer nieuws

Meer nieuws

.