Het overlijden van zijn moeder hakt er nog steeds diep in bij prins Harry: “Zo probeert hij haar dood te verwerken”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Prins Harry is nog steeds getraumatiseerd door het plotse overlijden van zijn moeder, prinses Diana. Hij volgt al drie jaar therapie om haar dood te kunnen verwerken.

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle zijn vorige week voor het eerst weer samen in het openbaar verschenen nadat ze begin januari een stapje terug hebben gezet als ‘Senior royals’. Het koppel was aanwezig bij een evenement van de bank JP Morgan in Miami. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

In een speech vertelde Harry dat hij al drie jaar in therapie is om het overlijden van zijn moeder Diana te kunnen verwerken. Zij kwam in 1997 om het leven tijdens een auto-ongeluk terwijl ze achtervolgd werd door paparazzi. “Harry sprak over zijn mentale gezondheidstoestand en het feit dat hij al drie jaar therapie volgt”, vertelt een bron aan Page Six. “Hij vertelde ook dat het ongeval zijn hele jeugd heeft getekend.”

De prins zou het volgens de bron ook even gehad hebben over de Megxit. “Harry vertelde geen spijt te hebben over het stapje terug dat Meghan en hij deden. Hij vertelde dat hij zijn familie wilde beschermen, maar dat ze door een heel moeilijke periode zijn gegaan. Harry wilde dat zijn gezin niet hetzelfde zou meemaken als hij in zijn jeugd”, aldus de bron.