Er is vreselijk nieuws over zanger Arno
PMN
Er is vreselijk nieuws over zanger Arno
Foto: Photonews

Er is echt geen goed nieuws te melden over Arno Hintjens. De 70-jarige zanger is ernstig ziek.

Afgelopen donderdag mocht Arno Hintjens bij de MIA's nog een Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Hij wist op dat moment al dat hij ernstig ziek was.  

“Begin november zei mijn vriendin op een dag dat ik geel zag”, citeert Het Nieuwsblad Arno in DS Weekblad. “Ik ben naar mijn huisarts gegaan, en ze hebben mijn bloed onderzocht. Kort daarna kreeg ik telefoon. Ik moest meteen naar het ziekenhuis. Daar hebben ze pancreaskanker in een vroeg stadium vastgesteld.”

Volgende week moet Arno al een tweede keer onder het mes. Over één ding is hij wel heel zeker en dat is dat hij zal blijven optreden. "Muziek heeft altijd mijn leven gered”, getuigt hij. “De mensen die weten dat ik kanker heb, vragen zich af waarom ik op een podium sta. Maar tijdens en na een concert heb ik meer energie dan ik vandaag heb. Zelfs alleen al door te weten dat er een concert aankomt, word ik energieker. Ik ben verslaafd aan optreden.”

“Maar ik heb de diagnose wel meteen aanvaard. Ook dat het binnenkort gedaan kan zijn. De mensen rondom mij hebben er meer van afgezien dan ik. Ik heb een fantastisch leven gehad: ik heb de wereld gezien dankzij mijn muziek, ik heb niet moeten werken. (...) Er waren nog geen smartphones, we hadden veel meer vrijheid en deelden alles. Daarom aanvaard ik dit. Wat vandaag telt, is het nu. Gisteren is dood, morgen bestaat niet.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.