Steve Tielens beleeft de schrik van zijn leven na optreden in Ronse: “Stond oog in oog met ze, het was de hel”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het werd een groot feest op de markt van Ronse. Zo’n 1.716 feestvierders deden de polonaise.

Ook Steve Tielens stond op het podium. De weg terug naar huis liet hij zoals gewoonlijk Monique (78) rijden. “Ah ja, ik had vier glazen gedronken’, zegt Steve in TV- Familie. “Als je met carnavalisten feest, moet je er eentje meedrinken, hé. En dan rijd ik niet meer zelf.”

Maar de sfeer veranderde plots. “Toen we een rotonde opdraaiden, kwamen we in de hel terecht”, vertelt Stevie. “Daar liepen gemaskerde mannen die met van alles aan het gooien waren. Er werd zelfs een
auto in brand gestoken!” 

“Het leek alsof ze ons wilden aanvallen. Ik was bang dat er op ons zou worden geschoten. Monique en waren in paniek. De politie holde achter die mannen aan, er stonden overal combi’s. Ik dacht op dat moment aan een gewapende overval of zo. Achteraf bleken het relschoppers zijn die het carnaval kwamen verstoren.”

“Ik was vooral bekommerd om Monique”, gaat de zanger verder. “Omdat ik zo’n gigantische opstoot van adrenaline had, sloeg ik Monique op de arm, zodat ze het stuur zou omgooien om die mannen te ontwijken. Anders had er misschien iemand onder onze auto gelegen. P?f... Monique had de daver op haar lijf. Zij heeft er een blauwe arm aan overgehouden. Ik denk niet dat ze al ooit zo bang is geweest, en ik ook niet."