Goedele Liekens waarschuwt haar dochters: “Nooit volledig naakt”

door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Goedele Liekens is de bekendste seksuologe van het land. Ze heeft een goede raad voor haar twee dochters Merel (22) en Céleste (20).

“Tegenwoordig is sexting heel populair bij jongeren. Dat is het doorsturen van een naaktfoto van jezelf. Ik zou mijn dochters Merel (22) en Céleste (20) sexting ten stelligste afraden, maar het is nu eenmaal een moderne manier van ?irten. Het fenomeen zou aan bod moeten komen in de lessen seksuele opvoeding”, vindt Goedele Liekens (57) in TV- Familie.

“Jongeren móeten weten dat ze voorzichtig moeten zijn: zet je hoofd op z’n minst niet op de foto, en ga niet volledig naakt. En verstuur geen foto’s naar een Tinderdate die je niet of nauwelijks kent... Sexting gebeurt vaak onder druk, omdat jongeren niet ?auw willen overkomen.”

“Da’s gevaarlijk, want onder druk zulke foto’s maken en versturen... Dan is de kans op slechte bedoelingen groot. Volwassenen doen ook aan sexting, hoor. En niet alleen binnen een vaste relatie. Ik ken vrouwen die foto’s van zichzelf in lingerie naar hun baas sturen!"