Tom Waes doet onthulling: “Dat gedeelte van Kamp Waes is in scène gezet”
PMN
Tom Waes doet onthulling: “Dat gedeelte van Kamp Waes is in scène gezet”
Foto: VRT

Het waren soms harde beelden die we de voorbije weken te zien kregen in Kamp Waes. De kandidaten werden door de Special Forces tot het uiterste gedreven.

De proef waarin de kandidaten gegijzeld werden hakte er bij elke kijker in. Dat was bij Tom Waes zelf niet anders. “Toen ik de zes overblijvers compleet gekraakt naar buiten zag strompelen, kreeg ik op slag een krop in de keel”, legt Tom uit in Dag Allemaal. 

“Ik heb dit niet op televisie laten zien, maar onmiddellijk erna heb ik de kandidaten meegenomen naar het kamp van de Special Forces, waar ze allemaal een warme douche mochten nemen en ik pannenkoeken voor hen heb gebakken. Ik kan je verzekeren dat die héél vlotjes naar binnen gingen.”

Asbest
Maar niet alles wat je in ‘Kamp Waes’ zag was echt. Op het einde van de gijzeling werd de deur niet echt opgeblazen door de Special Forces. “Ja, we hebben dat vooraf opgenomen. Er zat nogal wat asbest in dat gebouw en we wilden de kandidaten niet met longproblemen opzadelen.” 

“Een kleine kunstgreep dus, om het zo filmisch mogelijk te brengen op tv. De Special Forces hebben dan wel voor een luide knal gezorgd aan het einde van de gijzeling.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.