Marijn Devalck doet erg pijnlijke vaststelling over Walter ‘Pico’ Michiels: “Op een dag hebben we dit ontdekt over hem”
PMN
Marijn Devalck doet erg pijnlijke vaststelling over Walter ‘Pico’ Michiels: “Op een dag hebben we dit ontdekt over hem”
Foto: Photonews

Walter Michiels stond aangeschreven als een groot acteur. Zijn rol van Pico Coppens in FC De Kampioenen zette hij dan met veel glans neer.

Walter Michiels werd door zijn rol in FC De Kampioenen plots een bekende Vlaming. In de beginperiode van de reeks was Walter nog samen met An Tuts, die de rol van Doortje speelt. “Ik heb hen voor het eerst gezien in 1989, toen we proefopnames maakten", zegt Marijn ‘Balthazar Boma’ Devalck (68) in Het Laatste Nieuws. "Prachtig koppel. Het hart op de juiste plaats, getalenteerd."

Maar Walter had een groot probleem dat hij maar niet onder controle kreeg. In de voormiddag was hij vaak stil, maar in de namiddag zat hij vol energie. "Hij ging nooit mee eten met ons", zegt Marijn. "Na een tijdje hadden we door dat hij de middagpauze gebruikte om wat pinten achterover te slaan: hij veranderde dan in iemand die de wereld aankon. Dan kwam hij aandraven met aanwijzingen voor de regie en had hij het ene scenario-idee na het andere."

Het zorgde voor kwaad bloed bij de acteurs, maar uiteindelijk speelde Walter toch vier seizoenen mee. “Tot het op een dag echt te veel werd", gaat Marijn verder. "We hadden een repetitie en Walter, serieus boven zijn theewater, weigerde om mee te doen. Op een gegeven moment heb ik gezegd dat ik tot drie zou tellen en dat hij dan zijn teksten moest debiteren of naar buiten gaan. Het was de laatste keer in mijn leven dat ik hem gezien heb."

"Sinds zijn ontslag en zijn breuk met An Tuts is Walter Michiels beetje bij beetje in de marginaliteit beland"

De directie van de VRT werd op de hoogte gebracht van het probleem en gaf Walter zijn ontslag. Voor de acteur was dat het begin van het einde, dat zegt zijn neef Karel Michiels. “Vanaf dan ging het van kwaad naar erger. Het geraakte uit met Ann en hij is stukje bij beetje in de marginaliteit beland."

Walter kon ook moeilijk om met zijn bekendheid. "Het is erg om te zeggen, maar Walter was een vogel voor de kat", zegt Marijn Devalck. "Vooral Johny Voners (Xavier, nvdr) heeft ontzettend vaak met hem gepraat, maar het zette geen zoden aan de dijk. Sterker nog: Walter buitte dat uit en profiteerde van Johny. Het leven dat hij vandaag leidt, zat er onvermijdelijk aan te komen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.