Lien Van De Kelder gaat iets bijzonders doen met Syrische vluchtelinge: “Heel heftig”
PMN
Lien Van De Kelder gaat iets bijzonders doen met Syrische vluchtelinge: “Heel heftig”
Foto: Photonews

Lien Van De Kelder en haar gezin brachten de voorbije maanden door in Thailand. Haar man Hans Herbots moest daar een reeks voor Netflix regisseren.

Lien Van De Kelder en haar gezin verbleven vier maanden in Thailand. In december keerden ze terug naar België. “Ik denk dat het vooral erg belangrijk is om te beseffen hoe goed we het eigenlijk hebben in Vlaanderen”, legt de actrice uit in TV-Story. 

“En het is even belangrijk om wat we hebben te delen met anderen. Daarmee bedoel ik niet enkel het materiële, maar ook tijd. Dat heb ik de voorbije vijf jaar gemerkt, toen ik voogd was van een jonge Syrische vluchtelinge, die op haar dertiende in haar eentje naar België was gekomen.”

Al is Lien sinds begin dit jaar niet meer haar voogd. “Ze is net achttien geworden en dat vervalt die voogdij. De facto verandert er niets wat mij betreft, maar op papier ben ik niet meer juridisch verantwoordelijk voor haar. Maar ik vond het zo’n waardevolle ervaring, dat ik me al heb opgegeven om voogd te worden van iemand anders. Er moet mij enkel nog iemand toegewezen worden.”

“Het feit dat ze haar ouders al zo lang niet meer gezien heet, dat ze in de instelling moet opgroeien en moet omgaan met vooroordelen tegenover haar, zijn toch wel heftige zaken. Ik ben echt trots op haar. Als ik zie van hoe ver ze komt en waar ze nu staat, hoe hard ze vecht om er te komen, is ze echt een voorbeeld voor sommige jongeren van haar leeftijd die wél altijd alle kansen hebben gekregen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.