VTM

Het loopt fout voor Julie Van Den Steen in ‘Beat VTM’: “Ben meteen naar de dokter gegaan”

door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Julie Van Den Steen vervangt in ‘Beat VTM’ de zwangere Natalia. Maandag zien we hoe het Julie verging tijdens het apnéduiken.

“Toen ik de vraag kreeg of ik de opdracht wou overnemen van de zwangere Nathalie Meskens, moest ik dat toch eerst efkes googelen’, zegt Julie in Dag Allemaal. “Ik zat met een hoop vragen…”

“Ik ben sowieso bang van alles wat er onder de zeespiegel schuilgaat. Maar de programmamakers stelden me gerust: ‘We gaan je geen onnodige risico’s laten nemen.’ Dus heb ik toch toegezegd. Voorwaarde was wel dat ik niet zwanger mocht worden.”

Julie Van Den Steen moest met een touw zo diep mogelijk onder water proberen te geraken en haar adem inhouden. “Mentaal een hele uitdaging! Iedereen kan leren om zijn adem twee minuten in te houden, maar het moeilijkste is om niet in paniek te geraken”, gaat Julie verder.

“De eerste meters onder water kreeg ik meteen stekende oorpijn. Daarvoor moest ik zelfs naar een oorarts. Ik had ook moeite om de techniek aan te leren die de druk op mijn oren kon verlichten.” 

“En ik kreeg slechts een maand de tijd om te trainen, wat me nog meer stress bezorgde. Bij élke training twijfelde ik aan mezelf en wou ik opgeven. Ik heb me telkens opgepept om mijn grenzen te verleggen. Ik móest dat gevoel van paniek onder controle krijgen."