Stef Wauters deelt heel pijnlijke sneer uit: “Dat is veelzeggend”
Stef Wauters deelt heel pijnlijke sneer uit: “Dat is veelzeggend”
Foto: Medialaan

Stef Wauters (52) verhuist. Vanaf maandag vertelt het anker van VTM u over het nieuws van de dag vanuit een splinternieuwe studio. Stef vertelt erover in Het Laatste Nieuws.

De nieuwe studio van VTM Nieuws staat niet meer in Vilvoorde, maar in Antwerpen. Vilvoorde was dichter bij Brussel. Het wordt voor VTM Nieuws nu mogelijk wat moeilijker om politici in de studio te krijgen die dezelfde avond ook op de Reyerslaan verwacht worden.

"Daar maak ik me totaal geen zorgen om. Een politieker die wil praten, die komt gewoon. Dat half uur in de auto zal ze echt niet tegenhouden. En willen ze niet praten, dan komen ze gewoon niet. Die laatste categorie heeft door de verhuis alleen een extra excuus om 'neen' te zeggen", reageert Stef Wauters in Het Laatste Nieuws.

Het nieuwsanker kijkt er naar uit om de politici in Antwerpen te ontvangen. "Onze politici het vuur aan de schenen leggen, ze om verantwoording vragen, is gewoon één van onze belangrijkste taken. En ik doe het enorm graag, ik kijk er elke keer weer enorm naar uit."

Goeie vragen leveren daarom nog geen interessante antwoorden op, dat beseft Stef Wauters ook. “Politici zeggen alleen nog wat ze hebben voorbereid en de vragen die er echt toe doen, daar fietsen ze vaak omheen. Maar ook dát vind ik veelzeggend. Dan stel ik de vraag twee, drie keer opnieuw. Antwoorden ze nog niet, dan is het de kijker ook wel duidelijk dat ze geen eerlijk antwoord willen geven."

Meer nieuws

Meer nieuws

.