Willy Sommers reageert vanuit het ziekenhuis na spoedoperatie aan zijn hart: “Toen wist ik meteen dat er iets serieus mis was”
Willy Sommers reageert vanuit het ziekenhuis na spoedoperatie aan zijn hart: “Toen wist ik meteen dat er iets serieus mis was”
Foto: Photonews

Willy Sommers moest vrijdag 31 januari met spoed een hartoperatie ondergaan. Radio 2 kon hem een dag later bellen. Vanuit het ziekenhuis doet Willy zijn verhaal.

In het telefoongesprek met Radio 2 stelt Willy Sommers iedereen gerust. "Ik voel me al veel beter. Ik lig nog steeds in recovery, hang nog aan tal van monitoren en ik zal hier voor maandag zeker niet buiten zijn, maar ik stel het goed. Ik heb een stent gekregen in de linker kroonslagader daar waar die vernauwing zat. Dat zou de oplossing moeten zijn", aldus de zanger.

Drukkend gevoel

Willy vertelt wat er nu juist gebeurd is. "De laatste maanden had ik een drukkend gevoel op de borstkas. 4 jaar geleden ben ik geopereerd voor hartritmestoornissen maar dat drukkend gevoel op de borstkas had daar niets mee te maken. Ik heb een jaarlijkse controle in februari, bij dokter Brugada, en ik dacht, ok, laten we afwachten tot de controle."

"Vorige week bel ik om een afspraak te maken en ze vragen hoe het gaat. Ik zei 'Redelijk goed, maar ik zit al een paar weken met een druk op de borstkas, maar ik wacht op de jaarlijkse controle'. De secretaresse van Brugada, zijn vrouw, zei meteen dat ik onmiddellijk een scan moest laten maken. Dat heb ik donderdag meteen laten doen, om 14u30. Vrijdag (31 januari) om 14 uur had ik een afspraak bij Brugada voor de uitslag. Toen ik binnenkwam wist ik meteen dat er iets mis was."

Voor meer dan 90 procent verstopt

"Brugada heeft me meteen op een scherm laten zien dat er een enorme vernauwing was in de linker kroonslagader. Dat is de meest gevaarlijke slagader. Als er daar iets misloopt, als die verstopt is en die was bij mij voor meer dan 90% verstopt, dan heb je nog een kwartier om te overleven.”

“Ik zei meteen, ja, maar ik heb dit weekend een paar optredens, uitverkochte concerten. Ja maar, zei professor Brugada, jij moet meteen geopereerd worden. Jij moet meteen naar het ziekenhuis. Maar ik zei, dat gaat niet. Ik heb die optredens. Ik kan mijn publiek niet in de kou laten staan."

"Ik besefte niet dat het zo ernstig was"

"Ik ben dan naar huis gereden en heb tegen mijn vrouw gezegd 'Ik heb medicatie meegekregen om het weekend te overbruggen, maar ik ga toch optreden'. Ik besefte echt niet dat het zo ernstig was. Dan heeft mijn vrouw gebeld met professor Brugada en ze hebben beslist dat ik meteen moest geopereerd worden en de optredens geannuleerd moesten worden.”

“Indien ik vanavond (zaterdagavond) in Bocholt op het podium zou staan en ik krijg daar een hartinfarct dan hadden ze 15 minuten tijd om mij te reanimeren. Maar voor de ziekenwagen daar is het te laat natuurlijk."

(Bron: Radio 2)

Meer nieuws

Meer nieuws

.