Mathias Vergels zit met een groot probleem bij ‘Thuis’: “Heel gênant”
Mathias Vergels zit met een groot probleem bij ‘Thuis’: “Heel gênant”
Foto: VRT/Thuis

Mathias Vergels is sinds 2012 als Lowie een vaste waarde in de Eén-soap Thuis. De combinatie met zijn muziekcarrière is pittig.

“Overdag sta ik op de set, ’s avonds en ’s nachts ben ik bezig met mijn muziek: heel vermoeiend. Ik heb al wel eens het gevoel gehad dat ik in slaap dreigde te vallen achter het stuur”, vertelt Mathias Vergels in Story.

“Het is heel druk, maar ik geniet er ook keihard van. Soms heb ik schrik voor de dag dat het stopt. Wat gaat er dan met mij gebeuren? Ik werk al sinds mijn zestiende en in al die tijd ben ik misschien twee keer op reis geweest. Ik vind dat niet nodig, ik wil vooral gas geven. Ook al loop ik mezelf soms voorbij. Het gevoel dat ik de dingen dan niet honderd procent goed kan doen, maakt mij wel zot.”

Mathias geeft in Story toe dat het acteerwerk soms lijdt onder zijn muziek. “Soms is dat een probleempje, want ook op de set houdt de muziek me bezig. Dan ben ik in mijn loge iets aan het schrijven of arrangeren en blijft dat tijdens het acteren in mijn achterhoofd spelen... Gênant, maar daardoor overkomt het me wel eens dat ik mijn tekst durf te vergeten.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.