Mathias Vergels heeft het niet gemakkelijk met zijn zoontje: “Ik word daar droevig van”

door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Anderhalf jaar geleden verwelkomden Mathias Vergels en zijn vrouw Julie hun zoon Emile. “Vroeger vroeg ik me dikwijls af: ‘Wat doe ik hier?’ Maar als ik naar Emile kijk, weet ik het. Ik ben hier om een pracht van een zoon te maken. Met alles wat ik nu weet, was ik vroeger aan kinderen begonnen”, vertelt Mathias in Story.

“Onze zoon zorgt voor meer structuur en verantwoordelijkheid in mijn leven. En ik probeer toch een beetje het goede voorbeeld te geven. Als hij wakker is. Kijk, ik wil een goede papa zijn. Eentje die er is voor zijn zoon. Ook al is dat niet altijd evident. Als ik met hem speel, zit ik met mijn gedachten vaak ergens anders. Maar ik voel dat hij hard aan mij hangt. Als hij me ziet, wordt hij zot”, vertelt Mathias Vergels deze week in Story.

Zijn eigen ouders hadden niet veel tijd voor Mathias. Hij probeert te vermijden om in dezelfde val te trappen. “Emile is nu op een leeftijd dat hij dingen begint te onthouden. Ik moet er gewoon voor zorgen dat hij veel keimooie herinneringen overhoudt aan momenten met ons tweeën. Al is het maar een uurtje gaan voetballen of fietsen, dan nog is het meer dan wat mijn vader ooit met mij heeft gedaan. Ik kan het dus alleen maar beter doen.”

In het nummer Krikkeltaal zingt Mathias dat hij het nu al moeilijk heeft om zijn zoon los te laten. “Ik breng hem nooit naar de crèche. Omdat ik dat zo’n hatelijk moment vind. Mijn vrouw doet dat, maar ze heeft het er ook moeilijk mee. Je wilt bij je zoon zijn. Als ik hem na een repetitie niet meer kan zien, word ik daar droevig van. Het liefst heb ik hem altijd bij mij. Ook al wil ik hem wel loslaten, want ik weet dat dat goed is voor hem. Een werkpuntje dus.”