Willy Sommers met spoed naar het ziekenhuis gebracht: Dit is er aan de hand
PMN
Willy Sommers met spoed naar het ziekenhuis gebracht: Dit is er aan de hand
Foto: Photonews

Willy Sommers is gisteren met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De zanger moest er een spoedoperatie ondergaan.

Willy Sommers (67) moest gisteren een hartoperatie ondergaan, schrijft Het Laatste Nieuws. De linkerkroonslagader was voor 99% was dichtgeslibd. Er stonden dit weekend drie optredens gepland, maar die zijn allemaal geannuleerd.

Willy ging donderdagavond op jaarlijkse controle bij hartspecialist Pedro Brugada. Gisteravond lag hij al op de operatietafel. De zanger ging langs bij Pedro omdat hij last had van een drukkend gevoel op zijn borstkast. 

"Uiteindelijk bleek dat al één tot twee maanden het geval, maar hij wilde ons niet ongerust maken", reageert Willy's manager Ilia Beyers. "Brugada nam geen enkel risico en liet Willy onder de scanner gaan voor een gedetailleerd onderzoek. Gistermiddag volgde het resultaat: zijn linkerkroonslagader was voor 90% dichtgeslibd."

"Tijdens de operatie werd duidelijk dat het nog erger was dan werd gedacht"

'Ik moet u zo snel mogelijk opereren', sprak Brugada. 'Niks daarvan! Opereer mij maandag maar, want ik heb drie optredens dit weekend. Ik laat mijn fans niet in de steek, ik ga nu naar huis', antwoordde Willy. "En hij is ook effectief naar huis gegaan", zegt zijn manager. "Maar een uur later kreeg hij al opnieuw telefoon van Brugada. 'Ik kan dat niet toelaten, Willy. Ik heb alles laten klaarmaken voor jouw operatie. Wij gaan die vanavond uitvoeren, kom nu naar het ziekenhuis. Einde discussie', sprak hij. Het was écht serieus."

Pedro Brugada plaatste een stent bij Willy. Tijdens de operatie bleek het allemaal nog erger te zijn dan gedacht. "Had Willy dit weekend gewoon opgetreden, had hij gegarandeerd een hartinfarct gekregen. Dat zei het team van de professor", aldus Beyers. "Blijkbaar zagen ze bij de operatie dat die kroonslagader voor 99% was dichtgeslibd in plaats van 90%. Gelukkig moest Willy donderdag op controle. Of het had anders kunnen aflopen..."

Meer nieuws

Meer nieuws

.