Fly uit ‘Kamp Waes’ heeft opvallend nieuws over kandidaten: “Is bij hen allemaal het geval”
PMN
Fly uit ‘Kamp Waes’ heeft opvallend nieuws over kandidaten: “Is bij hen allemaal het geval”
Foto: YouTube

Fly is misschien de meest besproken figuur uit ‘Kamp Waes’. Het lid van de Special Forces laat de kandidaten stevig afzien.

De kandidaten geven het beste van zichzelf. Nochtans is er op het einde geen prijs die te verdienen valt. Wie wil dan nog aan zo’n programma deelnemen. “Ik”, is het antwoord van Fly in Het Laatste Nieuws.

“Als ik de kandidaten nu hoor, dan staan ze allemaal steviger in hun schoenen. Ze hebben het gevoel dat ze geen enkele uitdaging nog uit de weg moeten gaan. Als ik hen op dag twee om een extra inspanning vroeg, dan kwam er een zucht. Wanneer ik het de laatste dag vroeg, deden ze allemaal een stap naar voren. Dat is een levensveranderende ervaring die zij al na één week hebben, ga dan maar na wat het op een halfjaar moet zijn.” 

“In het begin is er overwogen om er een prijs aan vast te hangen en er een winnaar uit te halen, maar dat heb ik tegengehouden: dat is tegen onze principes. In onze eenheid draait het volledig op intrinsieke motivatie. Hier zit niemand voor een beloning. Op het einde van onze opleiding geven we zelfs geen brevet of een muts. Je beloning is je job als operator mogen doen en de maatschappij dienen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.