Stef Wauters weigert opdracht van VTM: “Dat is de vijand”
PMN
Stef Wauters weigert opdracht van VTM: “Dat is de vijand”
Foto: Photonews

Stef Wauters maakt zich op voor een historische dag. Vanaf maandag zendt VTM de nieuwsuitzending uit vanaf het nieuwe gebouw in Antwerpen.

Met de grote verhuis hoopt men bij VTM het nieuws nog duidelijker te kunnen brengen. Het is nog altijd zo dat het nieuws op de VRT beter bekeken wordt. "Voor de duidelijkheid: wij groeien al jaren, in kijkcijfers en in waardering. In de groep die voor een commerciële zender als VTM het belangrijkste is, de kijkers tussen 18 en 45, zijn wij de grootste en dat willen we zo houden”, reageert Stef in Het Laatste Nieuws. 

“En we willen absoluut het beste nieuws brengen. Maar je hebt gelijk dat we niet meer geobsedeerd zijn door de Reyerslaan. Dat zou ook heel dom zijn. De VRT is al een tijdje niet meer de grote vijand. Dat is Facebook, dat met de reclame-inkomsten uit Vlaanderen gaat lopen.” 

"VTM heeft lang aangedrongen bij mij om een account aan te maken op Facebook, maar ik heb geweigerd"
Stef Wauters

“Daar wordt ons nieuws gedeeld zonder dat wij er een euro aan verdienen, dat is een bedreiging voor héél het medialandschap. En er circuleert ook nog eens veel fake news. Dat zijn allemaal dingen die ons veel meer schaden dan de VRT. De concurrentie met 'Het Journaal' maakt ons alleen maar sterker, zoals ook wij hen sterker maken. We moeten samen waken over een gezond medialandschap dat ook economisch leefbaar is."

Stef Wauters weigert ook om over zijn privéleven te spreken. “Ij hou er gewoon niet van om over mezelf te vertellen of mijn privéleven te delen. Ik vind dat ook niet interessant. VTM wou een paar jaar geleden dat ik een Facebook-profiel aanmaakte, en ze hebben flink gezaagd, maar zelfs dat heb ik geweigerd. Tja, Facebook is de vijand, hé? (lacht)"

Meer nieuws

Meer nieuws

.