Stef Wauters heeft al meteen zorgen over eerste nieuwsuitzending vanuit Antwerpen: “Ik ga moeten doorbijten”
PMN
Stef Wauters heeft al meteen zorgen over eerste nieuwsuitzending vanuit Antwerpen: “Ik ga moeten doorbijten”
Foto: Medialaan

Maandag is het zover. Dan brengt VTM-Nieuws zijn allereerste nieuwsuitzending vanuit het nieuwe gebouw in Antwerpen

"Precies 31 jaar en één dag heeft Vlaanderen nieuws gekregen vanuit Vilvoorde, en dat wordt nu anders. De verhuis was een heel complexe operatie, want tijdens het bouwen van de nieuwe studio moest de redactie operationeel blijven. Dat is dus de vier wielen vervangen terwijl je blijft rijden”, legt nieuwsanker Stef Wauters uit in Het Laatste Nieuws.

“De nieuwe studio is de grote broer van de vorige en zal dus heel vertrouwd aanvoelen voor de kijker, maar hij is tegelijkertijd ook heel nieuw en fris", gaat Stef verder. 

"Er is nog een afscheidsfeestje in Vilvoorde, ik ga moeten doorbijten"
Stef Wauters

“We werken met liefst acht grote videoschermen, waaronder één dat helemaal tot in de nok van de studio reikt. Het zal ook snel duidelijk zijn dat we in de nieuwe wereld van News City terechtgekomen zijn, waar we samen kunnen werken met honderden journalisten van de verschillende redacties, zoals 'Het Laatste Nieuws' en de magazines."

Stef Wauters zal de nieuwsuitzending van 19 uur presenteren, al zal dat wel met heel kleine oogjes zijn. “Na de laatste uitzending in Vilvoorde houden we een afscheidsfeestje en een dag later is er een welkomstdrink in Antwerpen. Dat wordt dus even doorbijten."

Meer nieuws

Meer nieuws

.