Serieuze tegenvaller voor prins Harry: “Hij beseft eindelijk welke gevolgen zijn verhuis naar Canada heeft”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In maart doen Harry en Meghan Markle een stap opzij als ‘senior royals’. Het overleg met zijn familie leverde een serieuze tegenvaller op voor prins Harry. Toch is de Queen volgens royaltywatcher Robert Lacey nog mild geweest voor haar kleinzoon. Dat zegt hij in Dag Allemaal.

Na een week van overleg met z’n oma de Queen (93) beseft prins Harry eindelijk ten volle welke gevolgen zijn verhuis naar Canada heeft. Zo moet hij de drie miljoen euro terugbetalen die de overheid heeft betaald voor de renovatie van Frogmore Cottage in het park van Windsor. Verder mag hij zijn aanspreektitel Koninklijke Hoogheid niet meer gebruiken.

Daarnaast moet hij moet eveneens aanvaarden dat zijn vader Charles (71) en zijn broer William (37) er nauwlettend op zullen toezien dat Harry het merk ‘Windsor’ geen schade toebrengt met zijn plannen om geld te verdienen aan zijn koninklijke afkomst.

Bovendien heeft Harry het formele verbod gekregen om de Britse koningin nog langer te vertegenwoordigen. Dat is een serieuze tegenvaller voor Harry die erop gerekend had om met enkele prestigieuze activiteiten per jaar zijn status en zijn waarde als royal hoog te kunnen houden.

Milde konining Elizabeth

Toch is koningin Elizabeth mild geweest voor Harry en Meghan. Als ze hen echt had willen straffen voor hun beslissing om uit de koninklijke kern te stappen, dan had ze de titel ‘hertog en hertogin van Sussex’ - die ze hen gegeven heeft als huwelijkscadeau - wel afgepakt. Sussex Royal is immers het gedeponeerde merk waar Harry en Meghan miljoenen mee hopen te verdienen.

“De Queen heeft zo duidelijk willen maken dat ze Harry en Meghan blijft steunen”, zegt Robert Lacey in Dag Allemaal, die zich als historicus gespecialiseerd heeft in de Britse koninklijke familie en tevens meewerkt aan de prestigieuze Netflix-serie ‘The Crown’. “Ze heeft Meghan altijd enorm gewaardeerd en dat blijft ze doen."