Mike Verdrengh springt in de bres voor Bart De Pauw: “Bart is geen monster, hij heeft nu wel lang genoeg geboet!”
Mike Verdrengh springt in de bres voor Bart De Pauw: “Bart is geen monster, hij heeft nu wel lang genoeg geboet!”
Foto: Photonews

Nu jongeren om zijn terugkeer smeken en zijn grootste tegenstander werd ontslagen bij de VRT, hopen velen op een comeback van TV-maker Bart De Pauw. Ex-VTM-Baas Mike Verdrengh zou de terugkeer van Bart alleszins toejuichen. Dat zegt hij in Dag Allemaal.

“Een comeback is hem gegund. Die zaak blijft nu toch wel heel lang aanslepen. En die eerste beslissing van de VRT-baas, je kon daar op z’n minst vragen bij stellen. Heel snel, emotioneel, en louter gebaseerd op verdachtmakingen. Ik denk dat Bart nu lang genoeg geboet heeft, niet?”, klinkt het bij Mike Verdrengh in Dag Allemaal.

Over de omvang van het dossier is nochtans weinig bekend. “God de Vader en Paul Lembrechts zijn blijkbaar de enigen die daar inzicht in hebben. Laten we geen monster maken van Bart, genre Harvey Weinstein. Pas op, ik zou me met elke vezel in m’n lijf verzetten tegen elke vorm van machtsmisbruik. Maar kunnen we niet gewoon de pagina omslaan in afwachting van een mogelijke rechtszaak? Je kan moeilijk z’n carrière tien jaar blokkeren.”

Een eigen nieuw programma, daar moet Bart De Pauw volgens Verdrengh vooral zelf over oordelen. “Hij is oud en wijs genoeg om te oordelen over de gevoeligheden van zo’n comeback. De grappen die Bart typeren zouden in ’t begin wel wat moeilijk liggen. Nogmaals, ik vermoed dat hij wel perfect zal aanvoelen wat kan en wat niet. En dan kan je je als kijker toch enkel verheugen op het vooruitzicht dat een straffe tv-maker als hij weer aan het werk gaat. Er zal in het begin wat ruis zitten op de verhouding tussen kijker en Bart, maar als zelfs zware misdadigers tweede kansen krijgen, dan moet hij daar zeker voor in aanmerking komen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.