James Cooke weet het nu al zeker: “Gert Verhulst gaat in tranen uitbarsten als hij dat hoort”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vanaf eind november kan je in het Pop-Up Theater in Puurs gaan kijken naar 'Vergeet Barbara', een musical vol liedjes van Will Tura. De hoofdrol wordt vertolkt door Gert Verhulst. James Cooke speelt in de musical één van zijn zonen. Showbizztv had een gesprek met James.

Gert Verhulst is grote fan van Will Tura, en ook James Cooke is liefhebber van zijn muziek. “Mijn lievelingsnummer van Will Tura is ‘Als de muren konden praten’. Dat komt eigenlijk door Gert, want het is ook zijn lievelingsnummer van Will Tura. Als je met iemand wekenlang op een boot zit en programma’s maakt, dan ga je op de duur ook naar elkaars muziek beginnen luisteren”, vertelt James in gesprek met Showbizztv.

“De kans dat Gert bij dat nummer in de voorstelling gaat huilen is 110 procent”, lacht James. “Daar ben ik honderd procent zeker van. Of toch al zeker de eerste keer dat we de musical gaan opvoeren, dan mag je dat echt verwachten.”

James Cooke beschrijft Will Tura verder ook nog als de godfather van de Vlaamse muziek. “Als hij hier binnenkomt, overvalt je toch een soort van stress. Dat is een grote meneer.”