Zware schok voor fans van dit populair VTM-programma: “Het ziet er erg slecht uit, dit komt nooit meer terug”
Zware schok voor fans van dit populair VTM-programma: “Het ziet er erg slecht uit, dit komt nooit meer terug”
Foto: Medialaan

Ella Leyers (31) is één van de nieuwe gezichten van ‘De Ideale Wereld’ op Canvas. Maar wil dat zeggen dat ze afscheid neemt van ‘Tegen de Sterren op’? Volgens tv-kenners heeft het daar alle schijn van. Dat schrijft TV Familie deze week.

“Het ziet er héél slecht uit voor ‘Tegen de Sterren op’”, zeggen sommigen. “Dat programma komt niet meer terug”, lezen we in TV Familie. Dat zullen heel wat fans jammer vinden. Acht seizoenen lang scoorde de show hoge kijkcijfers. Het tv-succes kreeg een verlengstuk met uitverkochte liveshows. En er kwamen afgeleide tv-programma’s zoals ‘Tien om Tegen de Sterren op te Zien’ en ‘Liefde voor Sterren Tegen de Muziek op’.

Wel, volgens tv-critici waren die shows er te veel aan. “VTM had met ‘Tegen de Sterren op’ een topprogramma en ze hebben dat succes uitgemolken”, klinkt het. “Onder andere met die twee belachelijke spinoffs die niet gescoord hebben. En het laatste seizoen van de gewone ‘Tegen de Sterren op’ was niet op niveau. De seizoenen volgden elkaar ook te snel op. De show móest elk jaar absoluut scoren, en zoiets hou je als programmamaker niet vol.”

Zotte pruik

Enkele acteurs bevestigen, weliswaar anoniem, die theorie. “De grappen moesten veel te rap geschreven worden. En zelf kregen we almaar minder tijd om een typetje onder de knie te krijgen”, klinkt het in TV Familie. “Op het einde was het precies al voldoende om een zotte pruik op te zetten en wat raar te praten. Tja, dat pikken de kijkers niet, en ze hebben gelijk. ’t Was niet meer goed genoeg, punt uit.”

Andere prioriteiten

En er is naar verluidt nog een reden waarom VTM ‘Tegen de Sterren op’ lijkt af te voeren. "De acteurs hebben geen tijd", aldus een insider in het weekblad. "Nathalie Meskens wordt mama en wil tijd voor haar kindje. Jonas Van Geel is een serie voor VTM aan het schrijven, Clara Cleymans speelt mee in de nieuwe VIERreeks ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’, Guga Baúl is de baan op met z’n liveshow. Allemaal hebben ze nu andere prioriteiten."

Meer nieuws

Meer nieuws

.