Prins Harry is vastbesloten: “Deze droom van zijn moeder Diana wil hij realiseren, dat is zijn grootste wens”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In maart stappen prins Harry en Meghan Markle uit ‘The Firm’, zoals de Britse royals hun ‘familiezaak’ noemen. Heel wat Engelsen zijn blij van Meghan Markle verlost te zijn. De Queen is opvallend mild, zegt royaltykenner Robert Lacey in Dag Allemaal, maar prins Charles en prins William zijn dan weer niet helemaal mee met de plannen van Harry en Meghan.

Toch zal het volgens royalty-expert Robert Lacey niet lang meer duren voor prins Charles inziet dat prins Harry en Meghan Markle de Britse koninklijke familie een grote dienst aan het bewijzen zijn.

“Door zich in Noord-Amerika te vestigen, verstevigen zij de internationale uitstraling van de Windsors”, klinkt het in Dag Allemaal. “Ook Boris Johnson kan blij zijn. Na zijn Brexit zal het Verenigd Koninkrijk zich meer naar de overkant van de oceaan richten dan naar Europa. Het is een voordeel dat Harry en Meghan er al zitten.”

Droom van prinses Diana

In principe verhuizen Harry en Meghan dan beter naar de Verenigde Staten, maar dat is voorlopig geen optie. “Zolang Trump president is, weigert Meghan om in de VS te gaan wonen. Maar ik verwacht wel dat het er ooit van komt."

“Harry, Meghan, Archie en de kinderen die nog zullen volgen, worden dan de Amerikaanse tak van de Britse koninklijke familie. Wijlen prinses Diana heeft nog met dat idee gespeeld. En zijn moeders dromen realiseren, is Harry’s grootste wens.”