Bewering van Britse man slaat in als een bom: “Ik ben het geheime liefdeskind van prins Charles”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een man die bij de geboorte werd opgegeven voor adoptie sleept de Britse prins Charles voor de rechter omdat hij ervan overtuigd is dat die zijn biologische vader is. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De man eist een DNA-test, en eist ook zijn plaats op in de lijn van troonopvolging.

De 53-jarige Simon Dorante-Day, een ingenieur, beweert al jaren dat hij het geheime kind is van prins Charles en Camilla. Hij zou daar naar eigen zeggen onweerlegbaar bewijs voor hebben. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De man beweert dat hij in 1966 buitenechtelijk ter wereld kwam en vervolgens werd geadopteerd door een gezin dat sterke persoonlijke banden had met Queen Elizabeth. “Mijn grootmoeder, die voor de koningin werkte, vertelde me vaak zonder blozen dat ik de zoon van Charles en Camilla was”, klinkt het.

Na een juridische strijd van drie jaar wordt de zaak nu voor het Hooggerechtshof gebracht. “Dit is het meest explosieve wat het koninklijke paleis ooit is overkomen”, zegt Simon. “Het is absoluut de belangrijkste stap die ik tot nu toe heb genomen. Ik moest een deadline afdwingen en een datum stellen, omdat we antwoorden nodig hebben.”

Dorante-Day diende zijn dossier vlak voor Kerstmis in bij de rechtbank. “Toen ik de zaak aanvankelijk indiende, lachte de rechtbank me uit en wimpelden ze mij af”, zegt Simon. “Maar toen ze de documenten serieus overwogen, werd de zaak naar het Hooggerechtshof gestuurd om over te oordelen. Zij zullen zich nu buigen over de zaak.”

Crisisberaad

Inmiddels wacht de man vol ongeduld op een uitspraak. “De Britse regering en het paleis zouden vlak voor Kerstmis op de hoogte zijn gebracht door het Hooggerechtshof. Ik twijfel er niet aan dat deze zaak paniek heeft veroorzaakt onder hen”, zegt Simon.

“En dan horen we plots dat Harry aankondigt dat hij afstand neemt van de koninklijke familie en dat er crisisberaad wordt gehouden met de Queen, Charles en William. Dat is allemaal wel een heel groot toeval. Terwijl de hele wereld dacht dat de gesprekken over Harry gingen, geloof ik dat ook mijn juridische strijd op de agenda stond in het paleis.”

Verstopt voor de waarheid

“Charles, Camilla en de Queen hebben zich jarenlang verstopt voor de waarheid: ze liepen ervan weg. Dat komt nu ten einde. We hebben antwoorden nodig.” Simon heeft gevraagd om een ​​bemiddelingssessie en een ‘Verklaring van vaderschap’. “Toen ik mijn opties onderzocht, kreeg ik het advies dat ik zo het meeste kans maakte om mijn zaak voor het Hooggerechtshof te krijgen. Als je weet tegen welke familie ik het moet opnemen, dan is het logisch dat de zeven machtigste rechters van het land mij willen horen.”